luni, 18 iulie 2011

Paine, multa paine...dar si alte produse taranesti savurate alaturi de oaspeti dragi

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris pe blog ( cineva chiar m-a certat :) ) si intre timp ce puteam sa fac daca nu...paine ! In general fac paine pentru noi si pentru cativa vecini, iar ieri a venit cineva din Deva ( cu rude pe aici ) care m-a rugat sa le fac si lor paine...ceea ce voi face cu placere
Nu am deschis brutarie ( asa cum circula un zvon auzit de Lumi chiar la Deva ) dar facem paine la comanda si probabil in curand o sa institui un sistem de abonamente ca sa fie mai usor pentru toata lumea. Asa ca am construit o varianta imbunatatita a vetrei pentru test si acum astept sa se usuce ca sa o pot testa.

 



Intre timp primim diverse vizite, ieri a fost randul unei gasti de timisoreni / stancioveni sa treaca pe aici alaturi de " canapelistul sef  " al Romaniei, Mihai Bursesc si de un neamt, vizita ce ne-a bucurat enorm. Am mancat bunataturi taranesti facute la foc de lemne, unii au baut bere, altii suc, s-a vorbit mult, s-a filozofat, s-a jucat volei, s-au spus povesti pentru copii, s-a ras si in general lumea s-a simtit bine. Sper sa mai avem parte de astfel de oaspeti cu care e o incantare sa stai in aer liber. 







Pe langa toate astea, un cos cu produse taranesti ( 2 borcane de dulceata de lapte, unul de mustar si 2 paini ) e pregatit sa fie expediat si va ajunge mai pe seara la Teo si Thomas. Sper sa le placa si sa duca vestea mai departe.


5 comentarii:

eConsiliere spunea...

Felicitari, Iulian! Painea arata grozav si, din cate imi amintesc eu, e si gustoasa! Ma bucur pt ce traiti voi, oameni frumosi! Numai bine! Cu drag.

Turtita Fermecata spunea...

Multumesc Eta...va asteptam si pe voi sa degustati din bunataturile taranesti, cand aveti timp si chef !

trois petits pains... spunea...

hi there

what great looking bread!

can't wait to come and taste some :-)

ben

Turtita Fermecata spunea...

Thanks Ben, I've learned from masters :)

My bread it's still not so great looking like yours, but the taste it's there and it's much better than the look...thanks to you Ben, great to have you as a teacher, nice experience !

Very excited to see you, Charlotte and the kids around here !

Irina spunea...

Arata foarte bine painea! Felicitari pentru blog!